Forum

Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumDiscussieforums: SpoormodelbouwNS8500
Please or Registreren to create posts and topics.

NS8500

Sinds een jaar ben ik bezig met het tekenen/ontwerpen van de NS8500 voor spoor 5”. Dit doe ik in het CAD programma Onshape. De bedoeling is een werkend model te maken.

Hiervoor maak ik gebruik van:

De basis staat er in. Op dit moment ben ik bezig met verdere detailering van het ontwerp. Op dit moment ben ik bezig met de remmen en met de ophanging.

Het doel is dat ik het ontwerp van het onderstel eerst af heb. Dan kan ik beginnen met het maken van het onderstel zodra ik mijn vertikale ketel klaar heb. Verder hoop ik de tekeningen uiteindelijk zover te krijgen dat deze ook door anderen gebruikt kunnen worden.

Je kunt de voortgang in onshape volgen via de volgend link.

Johan

Interessant! Met name de gescande tekeningen uit Het Utrechts Archief lijken mij een vondst voor geïnteresseerden: compleet en in een heel hoge resolutie. Jammer dat ik al met een tijdrovend scheepsmodel ben begonnen... 😉

Ik heb me via jouw link ingeschreven bij Onshape en daarna is mij door een onzorgvuldigheid meteen het opgegeven wachtwoord ontglipt. Vervolgens heb ik geprobeerd met "Wachtwoord vergeten" mijn wachtwoord te resetten maar met de door Onshape toegezonden link kom ik steeds opnieuw in het aanmeldscherm terecht. Zou men bij Onshape nooit hebben gemerkt dat dit niet werkt?

Johan van der Werf has reacted to this post.
Johan van der Werf

Lou, heb ik het onderwerp onder de juiste categorie geplaatst? Of had deze onder stoommachines moeten worden geplaatst?

Af en toe reageert onshape anders dan je in eerste instantie verwacht is mijn ervaring. Soms helpt het als je de historie verwijderd.

Met wachtwoorden heb ik dezelfde ervaring. Regelmatig moet ik na een dag een belletje doen naar systeembeheer omdat ik het niet meer weet😂.

Nee hoor, gezien het onderwerp staat je bijdrage op de juiste plaats. We kunnen de rubriek "(Stoom)machines" dan reserveren voor stationaire machines.

Jammer dat Onshape een beetje onvoorspelbaar reageert. Kun je je tekenwerk wel lokaal opslaan en bewerken?

Ik heb nu geen problemen met onshape. Het was eerst gewoon wennen met de Onshape omgeving.

Ned. Ver. van Modelbouwers, Afd. Utrecht